Ingredienser
12 skivor formfranska
ca 6 normalstora färska champinjoner
1 paket bacon
½ purjolök
1 färsk chili
1 paket riven mozzarella (200g)
24 skivor pastramiskinka
Körsbärstomater
Olivolja
Färsk basilika
Instruktioner
- Strimla och knaperstek baconet, låt det sedan rinna av på hushållspapper. Strimla purjolöken och chilifrukten, skiva champinjonerna och fräs sedan allt i lite olja. När det är färdigfräst lägg i baconet och blanda om. Skiva körsbärstomaterna.
- Lägg ut brödskivorna på en ugnsplåt och droppa ut olivolja över dem. Lägg 2 skivor pastramiskinka på varje brödskiva. Portionera sedan ut den frästa röran ovanpå skinkan på varje brödskiva och lägg därefter ut de skivade körsbärstomaterna. Toppa varje macka rikligt med den rivna mozzarellaosten och gratinera sedan i 200 C tills osten smält. Garnera mackorna med färsk basilika efter de varit i ugnen.
- Chilifruktens kärnor är starka. Genom att plocka bort/lämna kvar kärnorna kan man därför bestämma själv hur starka mackor man vill ha.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tävlingsresultat!
Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...
Vardagsmat i lovtider
Behöver du lite februariinspiration till sportlovshungriga barn? Vå...
Toast & Bruschetta
Det är synd att bara göra en macka är man kan göra så goda saker med d...