Varma mackor med bacon, skinka och purjolök

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Goda, matiga mackor

Ingredienser

  • 5 dl riven ost
  • 100 g bacon
  • 100 g rökt skinka
  • ½ liten purjolök
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 tsk lökpulver
  • 8 skivor vitt bröd, formfranska går bra
  • Instruktioner

    1. Riv osten grovt eller använd färdigriven ost. Strimla skinka och bacon ganska fint. Stek baconstrimlorna lätt i torr stekpanna så det mesta av fettet smälter bort.
    2. Skölj och strimla purjolöken fint. Blanda ost med skinka, stekt avsvalnad bacon, purjolöksstrimlor, grillkrydda och lökpulver.
    3. Fördela blandningen på vitt formbröd och gratinera mitt i 225 graders varm ugn i 6-8 min eller till diss att ostblandningen smält och fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tävlingsresultat!
    Tänk att man har klarat sig utan alla tips och knep som ni har bidr...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben