Varmrökt röding med indisk jasminrisotto

Serverar: 4 portioner

En riktigt het firre!

Ingredienser

  • 600 g ben- och skinnfri varmrökt röding, alt varmrökt lax eller sik
  • 3 dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 jalapeño, finhackad med frön, alt röd dutch chile/spansk peppar
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 1/4 gurka, skalad, urkärnad och hackad
  • 3 dl rumstempererad naturell yoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl ginger glaze
  • 1/2 finhackad koriander eller persilja
  • 1/2 dl hackade cashewnötter
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader. Dela rödingfilén i 4 bitar. Lägg rödingbitarna i ugnen och värm dem 15-20 minuter.
    2. Koka under tiden jasminriset i saltat vatten enligt beskrivning på paketet. Rosta senapsfröna 1 minut i torr och het stekpanna. När riset är färdigkokt röd du i senapsfrön, jalapeño, ingefära och gurka. Tillsätt yoghurt och salt och vispa noggrant med en gaffel så att riset blir både krämigt och fluffigt.
    3. Servering: Servera indisk jasminrisotto som en bädd för rödingbitarna, ringla lite ginger glaze på dem och strö över koriander och hackade cashewnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben