Vattenmelonsallad med halloumi

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Väldigt läskande och god en varm sommardag. Myntan gör den lilla touchen.

Ingredienser

  • 1/2 vattenmelon (ca 2 kg)
  • 1 dl cashewnötter
  • 1/2 msk honung
  • 1 lime, saft och finrivet skal
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g halloumi
  • Olivolja till stekning
  • 1 kruka mynta
  • (ätliga blommor, t ex penséer)
  • Instruktioner

    Skär melonköttet i tärningar. Rosta nötterna i en torr stekpanna och hacka dem sedan grovt. Blanda honung, olivolja, limesaft och -skal i en stor skål, krydda med salt och nymalen svartpeppar. Skiva halloumin och stek till fin färg i olivolja, dela skivorna i munsbitar efter stekningen. Plocka bladen av myntan och strimla dem, spara några toppar till dekoration. Vänd ner melon, nötter, halloumi och mynta i dressingen. Toppa med myntablad och ätliga blommor om du har. Tag några tag med pepparkvarnen över. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben