"Vedträn" med choklad och apelsin

Gott och annorlunda till varje fest.

Ingredienser

  • 50 g mördegskakor
  • 1 msk likör med fruktsmak
  • 125 g mörk choklad eller mjölkchoklad, bruten i bitar
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 msk Cointreau eller annan apelsinlikör
  • Florsocker, att strö på arbetsytan
  • 75 g vit choklad, bruten i bitar
  • En liten bit syltat apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Lägg mördegskakorna i en plastpåse och krossa dem fint genom att rulla en brödkavel över påsen. Droppa fruktlikören över kaksmulorna, skaka om och låt dra en stund.
    2. Smält chokladen över vattenbad. Rör ner grädden, apelsinlikören och kaksmulorna.
    3. Kyl blandningen tills den har stelnat helt. Rulla den sedan till en långsmal rulle, ca 1 cm tjock, på underlag lätt bestrött med florsocker. Skär i hanterliga längder och flytta över till en plåt klädd med smörpapper.
    4. Smält den vita chokladen över vattenbad. Skär det syltade apelsinskalet i tunna strimlor.
    5. Skeda den smälta chokladen över rullarna. Se till att chokladen når ner på sidorna. Skär rullarna på snedden i 2,5 cm långa bitar och garnera bitarna med apelsinstrimlorna. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben