Veenas vindaloo

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

En kötträtt med smakupplevelse

Ingredienser

  • 800 g nötkött (av ytterlår)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater (á 400 g)
  • 2 msk koncentrerad köttfond
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • Marinad
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 pressade limefrukter
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk koriander (pulver)
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Rör ihop ingredienserna till marinaden i en stor skål. Lägg ner köttbitarna och täck skålen. Låt stå i kylskåp över natten eller 8-12 timmar.
    2. Låt det marinerade köttet stå i rumstemperatur någon timme före tillagningen.
    3. Skala och skär löken i klyftor.Hetta upp oljan i en gryta eller kastrull, lägg i spiskummin och fräs någon minut tills den fått färg. Tillsätt köttet och bryn det runt om. Lägg i löken och låt fräsa med i några minuter. Tillsätt marinaden, lagerblad, köttfond och krossade tomater. Rör om.
    4. Sänk värmen och låt grytan sjuda under lock tills köttet känns mört, 11/2-2 timmar. Rör om då och då. Smaka av med salt om det behövs. Tillsätt kajennpeppar för starkare smak.
    5. Klipp ev lite färsk koriander eller persilja över grytan. Servera med basmatiris, raita och chutney.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    6
    1

    Kommentarer (1)

    maria_wijk 23 oktober 2009

    Verkligen en gryta med mycket smak, rekommenderas till den som vill ha sig en smakupplevelse.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben