Vegetarisk grön lasagne

Mycket god.

Ingredienser

  • 25 gröna lasagneplattor
  • 3 gula lökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 250 g krossade tomater
  • ½ dl tomatpuré
  • 2½ dl kall grönsaksbuljong
  • 500 g keso
  • 200 g fetaost
  • 1 msk basilika eller oregano
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 3½ riven ost
  • 200 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs löken i smör. Tillsätt tomater, tomatpuré, pressad vitlök, kall grönsaksbuljong, keso och fetaost. Koka upp alltsammans. Låt koka i 15 minuter, till såsen tjocknar.
    2. Red av såsen med vetemjöl utrört i lite vatten och låt koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med basilika eller oregano.
    3. Lägg lasagneplattorna i en smord form. Varva plattor och sås. Avsluta det översta lagret med sås. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader i 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben