Vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Min godaste lasagne! Jag avgudar mig själv för den här.

Ingredienser

  • 8 lasagneplattor, fullkorn
  • 1 burk krossade tomater (400g)
  • 300 g fryst bladspenat
  • 500 g keso
  • Några strimlade soltorkade tomater
  • 1 ½ dl riven ost
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 msk olja
  • Lite smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten. Krydda med spiskummin och tillsätt keson.
    2. Skala och hacka löken samt vitlöken. Fräs den i olja. Rör ner löken i de krossade tomaterna som du sedan kryddar med basilika, salt och peppar.
    3. Smöra en ugnsform. Häll ner lite av tomatsåsen. Varva sen med lasagneplattor och spenaten, glöm inte att blanda ner soltorkade tomater. Strö över osten längst upp.
    4. Grädda längst ner i ugnen på 225 g i ca 30 min

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben