Vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En uppskattad rätt och ofta önkad av både stora och små.

Ingredienser

  • 8 lasagneplattor
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 hackad paprika
  • 2 rivna morötter
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk chillipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk oregano
  • (Svartpeppar)
  • 500 g keso
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    200 grader. Fräs löken i oljan några minuter, tillsätt allt utom keso och ost. Skölj ur tomat förpackningen med ca 2 dl vatten och häll i röran. Koka 10 min, smaka av och tillsätt mera kryddor om det behövs. Ställ på en kall platta. Blanda i keso och hälften av osten. Varva tomatröran och plattorna i en smord eldfast form. Börja och sluta med tomatröran. Strö på resten av osten och ställ in mitt i ugnen 30-40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nilof 29 augusti 2008

    Jag kom på att jag glömt att skriva en sak i reseptet, ingen ändring av ingredienser bara "ta av från plattan". Kanske var dummt

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben