Vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God och enkel lasagne

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot medelstor
  • 2 msk olja
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 1 msk italiensk salladskrydda
  • 500 g keso
  • 5 dl riven ost
  • 12 lasagneplattor
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Instruktioner

    Ansa och hacka lök och morot fint. Bryn det lätt i olja i en gryta. Slå på de krossade tomaterna. Tillsätt 1 buljongtärning och låt såsen koka sakta under lock i 15 min. Blanda i Keson. Krydda. Späd ev. såsen med litet vatten då plattorna suger upp mycket vätska. Ca. 1 liter sås är lagom mängd. Varva i en ugnssäker form lasagneplattor, sås och ost med sås i botten och sås och ost överst. Grädda i 225 grader på mittenfalsen till plattorna är mjuka och rätten fått fin färg dvs ca. 30 min. Servera gärna en fräsch grönsallad till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben