Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
God och enkel lasagne
Ansa och hacka lök och morot fint. Bryn det lätt i olja i en gryta. Slå på de krossade tomaterna. Tillsätt 1 buljongtärning och låt såsen koka sakta under lock i 15 min. Blanda i Keson. Krydda. Späd ev. såsen med litet vatten då plattorna suger upp mycket vätska. Ca. 1 liter sås är lagom mängd. Varva i en ugnssäker form lasagneplattor, sås och ost med sås i botten och sås och ost överst. Grädda i 225 grader på mittenfalsen till plattorna är mjuka och rätten fått fin färg dvs ca. 30 min. Servera gärna en fräsch grönsallad till
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...