En lyxig vegetarisk lasagne som även köttälskare gillar! Perfekt som bjud- middag.
Ingredienser
Lasagneplattor, cirka 5 stycken
250 g färska champinjoner
3 vitlökslyftor
1 gul lök
200 g bladspenat
Olja till stekning
Svartpeppar
Buljongtärning (av egen favör)
Ostsås
3 dl matlagningsgrädde
200 g riven ost
3 dl riven parmesanost
Svartpeppar
Kryddsmör
50 g smör
1 dl finhackad persilja
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk skållad, skalad, hackad mandel (eller andra nötter du har hemma)
Skal från 1 riven citron
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
Hacka vitlök och skiva löken tunnt. Stek svampen mjuk och tillsätt spenat, lök och vitlök, buljongtärning och låt steka i några minuter tills spenaten mjuknat.
- Ostsås:
Låt grädden koka i några minuter. Ta bort från värmen och tillsätt osten. Låt osten smälta.
Varva lasagneplattor med spenatfräset och ostsåsen i en form. Inled och avsluta med ostsåsen. Baka i ugn i cirka 45 minuter.
Kryddsmör
Smält smöret och tillsätt vitlök, citron, mandlar och persilja
- Häll kryddsmöret över lasagnen direkt på tallriken
- (OBS, Många ostar är salta- var därmed sparsam med att tillsätta salt)
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...