Vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En lyxig vegetarisk lasagne som även köttälskare gillar! Perfekt som bjud- middag.

Ingredienser

  • Lasagneplattor, cirka 5 stycken
  • 250 g färska champinjoner
  • 3 vitlökslyftor
  • 1 gul lök
  • 200 g bladspenat
  • Olja till stekning
  • Svartpeppar
  • Buljongtärning (av egen favör)
  • Ostsås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 200 g riven ost
  • 3 dl riven parmesanost
  • Svartpeppar
  • Kryddsmör
  • 50 g smör
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk skållad, skalad, hackad mandel (eller andra nötter du har hemma)
  • Skal från 1 riven citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader Hacka vitlök och skiva löken tunnt. Stek svampen mjuk och tillsätt spenat, lök och vitlök, buljongtärning och låt steka i några minuter tills spenaten mjuknat.
    2. Ostsås: Låt grädden koka i några minuter. Ta bort från värmen och tillsätt osten. Låt osten smälta. Varva lasagneplattor med spenatfräset och ostsåsen i en form. Inled och avsluta med ostsåsen. Baka i ugn i cirka 45 minuter. Kryddsmör Smält smöret och tillsätt vitlök, citron, mandlar och persilja
    3. Häll kryddsmöret över lasagnen direkt på tallriken
    4. (OBS, Många ostar är salta- var därmed sparsam med att tillsätta salt)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben