Vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lasagne med goda grönsaker och ricotta. Servera med en sallad.

Ingredienser

  • 1 gul lök, finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 3 msk Ardita Tomatpuré
  • 2 burkar Zeta Tomater Finkrossade (á 400 g)
  • ½ tsk torkad timjan
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2 frp Zeta Ricotta (á 250 g)
  • 1 frp Zeta Mozzarella (125 g), riven i bitar
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • Zeta Olivolja Extra Vergine
  • salt och nymald svartpeppar
  • 12 plattor lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök, vitlök och paprika i en gryta tillsammans med rikligt av olivolja och tomatpuré.
    2. Tillsätt krossad tomat och timjan. Låt såsen koka ihop ca 15 minuter.
    3. Krydda med salt och peppar. Varva sås, spenat, ricotta och lasagneplattor i en ugnsfast form. Avsluta med sås och mozzarella på toppen. Grädda lasagnen i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt gärna vila ca 10 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben