Vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Lasagne som alla kan äta

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • ev. 2 vitlöksklyftor
  • 1 medelstor morot
  • 2 msk olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk italiensk salladskrydda
  • 500g naturell keso
  • 5 dl riven ost
  • 12 lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Ansa och hacka lök och morot fint. Bryn lätt i olja i en gryta. Slå på tomaterna och låt detta koka under lock ca 10 minuter. Banda i keson och krydda. Späd eventuellt med lite vatten.
    2. Varva i ugnssäker form lasagneplattor, sås och ost. Sås i botten och sås och ost överst.
    3. Grädda på mittenfalsen i ugnen tills plattorna är mjuka och rätten fått fin färg. Ca 30 minuter i 225 grader
    4. Servera med sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    piaco971 5 september 2012

    Jättegod! Jag blandade ner lite frusen spenat i keson dessutom, blev riktigt bra!!

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben