Lasagne som alla kan äta
Ingredienser
3 gula lökar
ev. 2 vitlöksklyftor
1 medelstor morot
2 msk olja
1 burk krossade tomater
1 msk italiensk salladskrydda
500g naturell keso
5 dl riven ost
12 lasagneplattor
Instruktioner
- Ansa och hacka lök och morot fint. Bryn lätt i olja i en gryta. Slå på tomaterna och låt detta koka under lock ca 10 minuter. Banda i keson och krydda. Späd eventuellt med lite vatten.
- Varva i ugnssäker form lasagneplattor, sås och ost. Sås i botten och sås och ost överst.
- Grädda på mittenfalsen i ugnen tills plattorna är mjuka och rätten fått fin färg. Ca 30 minuter i 225 grader
- Servera med sallad till.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...
Jättegod! Jag blandade ner lite frusen spenat i keson dessutom, blev riktigt bra!!