Vegetarisk lasagne

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Tar lite tid och ingår många moment, men det är värt det när du prover den färdiga rätten.

Ingredienser

  • 2 mellan stora aubergine
  • 12-15 gröna lasagneplattor
  • 500 g färsk mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika
  • 3 st gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossad tomat
  • Havssalt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 1 msk farinsocker
  • Olivolja till stekning
  • 2 dl mjölk
  • Riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Skiva auberginen i centimeter tjocka skivor, salta rikligt på snitt ytan och låt dra i 30 minuter. Under tiden gör du tomatsås. Hacka löken och vitlöken, fräs den mjuk i 2-3 msk olivolja. Häll på krossade tomater. Koka upp. Krydda med havs salt, svartpeppar och farin socker. Koka i ca 15 minuter på svag värme. Ha i 15-20 blad basilika som du hackat grovt, rör om och ställ åt sidan. Torka av saltet på auberginen med hushållspapper och för baka i ugnen på bakplåtspapper i 15 minuter i 175 grader.
    2. Montera lasagnen: Tomatsås i botten, lasagneplattor, tomatsås, aubergine, skivad mozzarella toppad med basilika blad, lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella toppad med basilika blad. Avsluta med lasagneplattor, tomatsås. Innan gräddning häll försiktigt ner mjölken runt kanterna utan att spilla på tomatsåsen. Riv över parmesan. Täck med aluminium folie och ställ in i ugnen på 180 grader, i 30 min. Ta sedan bort folien och höj temperaturen till 225 grader och grädda i 15 minuter.
    3. Servera med en färsk grönsallad och vitlöks dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben