Tar lite tid och ingår många moment, men det är värt det när du prover den färdiga rätten.
Ingredienser
2 mellan stora aubergine
12-15 gröna lasagneplattor
500 g färsk mozzarella
1 kruka färsk basilika
3 st gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g krossad tomat
Havssalt
Grovmalen svartpeppar
1 msk farinsocker
Olivolja till stekning
2 dl mjölk
Riven parmesan
Instruktioner
- Skiva auberginen i centimeter tjocka skivor, salta rikligt på snitt ytan och låt dra i 30 minuter.
Under tiden gör du tomatsås.
Hacka löken och vitlöken, fräs den mjuk i 2-3 msk olivolja. Häll på krossade tomater. Koka upp.
Krydda med havs salt, svartpeppar och farin socker. Koka i ca 15 minuter på svag värme. Ha i 15-20 blad basilika som du hackat grovt, rör om och ställ åt sidan.
Torka av saltet på auberginen med hushållspapper och för baka i ugnen på bakplåtspapper i 15 minuter i 175 grader.
- Montera lasagnen:
Tomatsås i botten, lasagneplattor, tomatsås, aubergine, skivad mozzarella toppad med basilika blad, lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella toppad med basilika blad.
Avsluta med lasagneplattor, tomatsås.
Innan gräddning häll försiktigt ner mjölken runt kanterna utan att spilla på tomatsåsen. Riv över parmesan.
Täck med aluminium folie och ställ in i ugnen på 180 grader, i 30 min. Ta sedan bort folien och höj temperaturen till 225 grader och grädda i 15 minuter.
- Servera med en färsk grönsallad och vitlöks dressing.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...