Vegetarisk lasagne

Serverar: 6 portioner

Lasagneplattor och squash varvas med en smakrik sås med lök, tomater, keso och kryddor. Den går utmärkt att tillaga dagen före serveringen.

Ingredienser

  • 300 g lasagneplattor
  • 3 gula lökar
  • 1 squash (400 g)
  • 1 msk smör
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vatten
  • 2 vitlök, klyftor, pressade
  • 2 burkar krossade tomater (à 400g)
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 750 g keso naturell
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor.
    2. Fräs löken i smör i en kastrull 2-3 min. Smula ner en buljongtärning. Tillsätt vatten, vitlök, tomater, tomatpuré, keso, basilika, oregano, salt och peppar. Låt koka under omrörning utan lock ca 15 minuter.
    3. Varva lasagneplattor, squash, och sås i en smord ugnssäker form.Avsluta med sås. Strö över ost.
    4. Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 50 min.
    5. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben