Lasagneplattor och squash varvas med en smakrik sås med lök, tomater, keso och kryddor. Den går utmärkt att tillaga dagen före serveringen.
Ingredienser
300 g lasagneplattor
3 gula lökar
1 squash (400 g)
1 msk smör
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vatten
2 vitlök, klyftor, pressade
2 burkar krossade tomater (à 400g)
1/2 dl tomatpuré
750 g keso naturell
1/2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och hacka löken. Skär squashen i skivor.
- Fräs löken i smör i en kastrull 2-3 min. Smula ner en buljongtärning. Tillsätt vatten, vitlök, tomater, tomatpuré, keso, basilika, oregano, salt och peppar. Låt koka under omrörning utan lock ca 15 minuter.
- Varva lasagneplattor, squash, och sås i en smord ugnssäker form.Avsluta med sås. Strö över ost.
- Grädda lasagnen i nedre delen av ugnen ca 50 min.
- Servera med sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...