Vegetarisk lasagne

Serverar: 4-6 portioner

En oerhört god vegetarisk lasagne som kan göras hur som helst, men detta är min version.

Ingredienser

  • 2 mellanstora morötter
  • 1 broccoli (250 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g frusen (hackad) bladspenat, tinad
  • 200 g fetaost
  • 9 lasagneplattor
  • 100 g riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Andra kryddor man vill ha i
  • Instruktioner

    Skala och skär morötterna i halvmånar. Skär broccolin i lite större storlek än morötterna. Hacka löken och vitlöken. Fräs löksorterna i oljan tillsammans med morötterna och broccolin. Tillsätt crème fraiche och kryddorna. Låt puttra i 10 minuter. Smaka av och justera kryddorna framför allt salt och stark krydda (om man använder något sådant). Smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. Ta först lite sås i botten av formen (20x30) lägg sedan på lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten. Om man vill kan man lägga på lite oliver innan man har på den rivna osten. För att få plattorna mjukare och lasagnen saftigare kan man lägga i kokt vatten i hörnen av formen, totalt ungefär 3-4 dl. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader ca 30 minuter. Servera när det är varmt och ät med en kall, fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben