Vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och snabbt tillagat

Ingredienser

  • 1 zucchini, ca 300 g
  • 1 pkt krossad el. passerad tomat, 500 g
  • 1 pkt röda linser, 380 g
  • 1 pkt färska lasagneplattor, 200 g
  • 5 dl mjölk
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 msk mjöl
  • 50 g smör
  • 1 msk basilika
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet, låt det fräsa nån minut utan att det bränner fast. Häll på mjölken under omrörning. När det blivit varmt så häller du i parmesanosten och rör om.
    2. Skala och tärna zucchinin, fräs den snabbt i en stekpanna eller gryta. Häll på tomaterna och de sköljda linserna och låt det bli varmt. Häll på basilikan och rör om.
    3. Lägg i ett lager pastaplattor i botten och täck med tomatblandningen. Häll på lite ostsås. På med nästa lager pastaplattor och upprepa med tomatblandningen och ostsåsen. Lägg ett sista lager pastaplattor och häll över återstående ostsås. Strö över den rivna osten.(Gärna västerbotten eller liknande)
    4. In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Låt den stå 5-10 minuter och sätta sig innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben