Som nybörjarvegetarian får man experimentera lite. Jag tog vad som fanns hemma i skåpen, och fick höga betyg av min försökskanin.
Ingredienser
4-6 lasagneplattor från Barilla
150 g fetaost (eller mer)
100 g mozzarellaost
2 dl grekisk yoghurt
Riven, lagrad ost
Tomatsås
500 g Ica krossade tomater (chili)
1 gul lök
3-4 morötter
4 vitlöksklyftor
oregano, svartpeppar salt
Instruktioner
- Hacka lök, pressa vitlök och riv morötter grovt. Fräs tillsammans. Tillsätt de krossade tomaterna. Krydda och låt koka upp.
- Smörj en ugnssäker form och varva tomatsås med lasagneplattor, mozzarella- och fetaost och den grekiska yoghurten.
Strö riven ost överst och tillaga i ugnen 20 minuter.
- Klar att servera med en fräsch sallad. Smaklig måltid!
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...
Lasagne
En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...