Vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Som nybörjarvegetarian får man experimentera lite. Jag tog vad som fanns hemma i skåpen, och fick höga betyg av min försökskanin.

Ingredienser

  • 4-6 lasagneplattor från Barilla
  • 150 g fetaost (eller mer)
  • 100 g mozzarellaost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • Riven, lagrad ost
  • Tomatsås
  • 500 g Ica krossade tomater (chili)
  • 1 gul lök
  • 3-4 morötter
  • 4 vitlöksklyftor
  • oregano, svartpeppar salt
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, pressa vitlök och riv morötter grovt. Fräs tillsammans. Tillsätt de krossade tomaterna. Krydda och låt koka upp.
    2. Smörj en ugnssäker form och varva tomatsås med lasagneplattor, mozzarella- och fetaost och den grekiska yoghurten. Strö riven ost överst och tillaga i ugnen 20 minuter.
    3. Klar att servera med en fräsch sallad. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben