Vegetarisk lasagne med spenat och fetaost

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott alternativ till lasagne utan kött!

Ingredienser

  • 2 lökar, i små tärningar
  • Neutral olja
  • 3-4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 morötter, i tunna stavar
  • 1 stor röd paprika, i tärningar
  • 1½ squash, i halvmånar
  • 400 g hermetiska tomater på burk, hackade
  • 1 dl grädde
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk socker
  • Svartpeppar
  • Några blad färsk basilika, grovt hackade
  • Fyllning
  • 300 g färsk spenat
  • 200 g fetaost
  • ca 12 lasagneplattor
  • 150 g riven ost
  • Instruktioner

    Skär upp alla grönsaker. Fräs löken tills den blir blank. Lägg i resten av grönsakerna och stek några minuter. Häll i de hermetiska tomaterna och grädden. Koka på svag värme i 10-15 min. Blanda i basilikan. Stek spenaten så den faller samman. Krydda med salt och peppar. Varva grönsakerna, spenaten, fetaost och lasagneplattor. Avsluta med grönsaksblandningen. Strö över riven ost. Grädda i 200 grader i ugn, ca 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetarisk lasagne
    Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben