Vegetarisk lasagne med spenat och fetaost
Fantastiskt god lasagne som även "riktiga" köttätare gillar! Detta recept kommer från tidningen Family Living!
Ingredienser
2 morötter
2 zucchini
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
4 msk olivolja
1 burk krossade tomater á 400 g
2 tsk salt
Peppar
½ tsk strösocker
1 dl vispgrädde
Blad från en halv kruka basilika
250 g fryst bladspenat
200 g fetaost
1 tsk salt
8-10 lasagneplattor
1 påse mozzarella á125 g
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Slanta morötterna tunt och skär zucchinin i tunna kvartar. Hacka löken och riv vitlöken. Fräs detta tillsammans med sambal oelek i olivolja i några minuter. Tillsätt tomaterna, salt, strösocker och svartpeppar och låt det puttra på svag värme i ca 10 minuter. Tillsätt vispgrädde och strimlade basilikablad. Smaka av.
Blanda den tinade och väl avrunna spenaten med smulad fetaost och salt. Smaka av.
Varva tomatsåsen med spenat- och fetaostblandningen och lasagneplattor i en ugnssäker form. Det ska vara tomatsås underst och överst.
Lägg slutligen på den tunt skivade mozzarellan och grädda i 225 grader ca 25 minuter.
- Servera med örtkeso, oliver. tomater och en citronklyfta att pressa över.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Vegetarisk lasagne
Lasagne är en av de rätter som enklast kan göras i vegetariska variant...