Serverar: 5-6 portioner
Tid: 1 timme 10 minuter
När min dotter blev vegetarian blev jag tvungen att hitta på lite goda rätter åt henne. Denna paj har blivit hennes favorit på jul- och påskbordet! Även ickevegetarianer tycker att det är jättegott, de tror att det är vanlig köttfärspaj!
Arbeta snabbt ihop vetemjöl och margarin till en deg och tillsätt vattnet, lite i taget. Låt degen stå i kylskåp ca 20-30 min. Sätt ugnen på 220 grader. Bryn under tiden quornfärsen i matoljan och låt den få fin färg. Tillsätt de avrunna champinjonerna och låt dem steka med en liten stund.Pressa i 2 vitlöksklyftor och salta efter behag och strö över rikligt med pizzakrydda. Ta fram pajdegen och fördela degen i en stor pajform. Häll över quornfärsen i pajskalet och förgrädda i ugn ca 10 min. Vispa ihop grädde, mjölk och ägg och lägg i osten och rör om. Häll över stanningen över quornen och grädda i ugnen ca 30-40 minuter. Låt väl smaka med sallad till!
Tack å Bock ! Ett enkelt & gott recept som även jag lyckades med, haha.. Ha`t fint !
jättegod! Jag bytte dock ut degen mot en glutenfri dito. Men fyllningen var klockren. tact tack
Använder du frusen quornfärs eller gör du din egna quornfärs? jag hittade ett recept på hur man gör en egen quornfärs men glömde att skriva ner den :(