Veggi Moussaka

Serverar: 4 portioner

Veggi Moussaka

Ingredienser

  • 8 hg aubergine
  • 1-2 msk salt
  • till stekning
  • rapsolja
  • FÄRSSÅS
  • 125 g Sojafärs brun (torrvara)
  • 250 g tomatkross
  • 1 dl ört- eller grönsaksbuljong
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 tsk kanel
  • salt
  • svartpeppar
  • OSTSÅS
  • 5 dl Bechamelsås (vit grundsås)
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär aubergine i centimetertjocka skivor. Lägg ut plant – strö på salt och låt ligga i minst 30 minuter, så att vätskan dras ur.
    2. FÄRSSÅS: Förväll sojafärsen enligt grundreceptet på förpackningens baksida. Fräs den förvällda färsen ordentligt i olja. Låt tomatkross, buljong, chilisås och soja koka upp. Tillsätt den frästa färsen, lök,vitlök och kryddor och låt det koka ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. OSTSÅS: Värm såsen och låt osten smälta i den. Torka av aubergineskivorna och stek dem på båda sidor i olja. Lägg aubergineskivor i botten av en smord form. Varva sedan med färssås, ostsås och aubergine. Översta lagret skall vara ostsås. Stek i varmluftsugn 150-175° ca 30 minuter. Servera med fräsch sallad.

    Liknande recept

    2.1
    1 h 30 min
    4
    49
    4.5
    1 h 10 min
    6
    4
    4.6
    45 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben