Vegobiff Á La Lindström

Serverar: 4 portioner

En husmansklassiker i vegotappning. Går utmärkt att frysa in och ta fram och steka när du blir sugen.

Ingredienser

  • 400 g kidneybönor
  • 400 g borlottibönor
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl inlagda rödbetor
  • 1 saltgurka
  • 1-2 msk kapris
  • 1 msk rödbetslag
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Morötter
  • 10 morötter
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Stuvning
  • 2 msk smör
  • 1 lite gul lök
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa dem i en matberedare tillsammans med havregrynen och häll sedan över smeten i en bunke.
    2. Finhacka gul lök, rödbetor och saltgurka och vänd ner i bönsmeten tillsammans med kapris, rödbetslag, salt och svartpeppar. Forma smeten till 8 biffar och stek dem i smör i en stekpanna.
    3. Skala morötterna och halvera dem. Koka upp vatten och kryddor och låt sedan morötterna sjuda i ca 15 minuter eller tills de är mjuka.
    4. Finhacka den gula löken till stuvningen. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt löken och fräs den tills den har blivit lätt genomskinlig. Pudra över vetemjölet och rör om.
    5. Vispa nu ner lite mjölk och vatten i taget så att det inte blir några klumpar. Låt sjuda tills stuvningen tjocknar och smaksätt sedan med salt och vitpeppar. Blanda stuvningen med morötterna.
    6. Servera biffarna med stuvningen och morötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben