Vegoburgare med asiatisk coleslaw

Serverar: 4 portioner

Den frasigt stekta vegoburgaren blir komplett med ett krämigt och ett syrligt tillbehör.

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl riven ost
  • Ca 1½ dl röda kokta linser
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad koriander
  • ½ finhackad röd chili
  • 3 msk olivolja till stekning
  • ½ tsk salt
  • Coleslaw
  • 200 g vitkål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 dl finhackad gari (inlagd ingefära)
  • Salt
  • Picklad rödlök
  • 1 dl socker
  • 1½ dl ljummet vatten
  • ½ dl ättikssprit
  • 2 små rödlökar, tunt skurna
  • Servering
  • Hamburgerbröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Picklad rödlök: Häll socker, ljummet vatten och ättikssprit i en skål. Rör tills sockret smält. Lägg i den tunt skurna löken och låt stå till servering.
    2. Coleslaw: Strimla vitkålen tunt och blanda med majonnäs, hackad koriander och finhackad ingefära. Smaka av med salt.
    3. Blanda alla ingredienser till burgarna i en bunke. Forma till 4 stora, platta burgare. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek burgarna så att de får fin stekyta på båda sidorna. Sänk värmen och stek någon minut till så att de blir genomstekta.
    4. Fyll hamburgerbröden med sallad, burgare, en klick coleslaw och lite picklad rödlök.

    Liknande recept

    5
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben