Vegoburgare med avokadosås

Serverar: 4 portioner

God vegoburgare till folket! De här burgarna löser nog alla problem, från småtjafs med vänner till världskrig. De är så goda att man inte kan annat än le :) Laktosfria och glutenfria.

Ingredienser

  • Vegoburgare
  • 1 burk vita bönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 1 burk kidneybönor, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 morot
  • ½ röd paprika
  • 1 dl gröna ärtor, frysta går bra
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 dl polenta till smeten + 1 dl polenta att panera i
  • Rapsolja att steka i
  • Avokadosås
  • 1 avokado
  • ½ lime, saften
  • ½ dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
  • ½ tsk örtsalt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • 4 hamburgerbröd, eventuellt glutenfria
  • Tomat
  • Sallad
  • Saltgurka
  • Instruktioner

    1. Sila bort spadet från bönorna. Skölj dem i vatten och låt dem rinna av. Häll ner i en matberedare. Mixa till en slät kräm. Du kan även mosa sönder dem med en gaffel, men då blir det inte lika slätt. Skrapa över allt i en skål.
    2. Hacka gul lök, vitlök, morot och paprika fint. Häll ner i bönsmeten. Häll även ner de gröna ärtorna, cayennepeppar, salt och polenta. Blanda väl. Här är händerna bästa redskapet. Häll ut 1 dl polenta på en tallrik. Forma smeten till biffar och vänd dem i polentan. Hetta upp ganska mycket rapsolja i en stekpanna och stek burgarna gyllenbruna på båda sidor.
    3. Avokadosås: Dela avokadon. Gröp ur fruktköttet med en sked. Lägg det i en skål och mosa sönder med en gaffel. Pressa limen. Rör ner limesaft, yoghurt, örtsalt och svartpeppar. Du kan även mixa ihop allt med en stavmixer om du vill ha en slätare kräm.
    4. Servera burgarna i hamburgerbröd. Toppa med avokadosås, tomat, sallad och saltgurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben