Vegofilé med bulgursallad

Serverar: 2 portioner

Gott, nyttigt och kalorisnålt. Ca 400 kalorier per portion

Ingredienser

  • 300 g vegofiléer av quorn eller sojaprotein
  • Marinad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Salt
  • Bulgursallad
  • 3/4 dl bulgur
  • 1/4 grönsaksbuljongtärning
  • 1½ dl vatten
  • 8 oliver
  • ½ liten rödlök
  • ½ dl persilja
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 krm sambal oelek
  • Tillbehör
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i långsmala bitar. Blanda marinaden och låt filéerna dra i ca 1 timme.
    2. Koka bulgur i grönsaksbuljongen enligt anvisning på förpackningen. Hacka oliver, rödlök och persilja. Vispa olivolja, citronsaft och sambal oelek. Blanda allt.
    3. Stek eller grilla filéerna. Servera med bulgursallad och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben