Vietnamesisk nudelsoppa

Serverar: 2 portioner

Soppan innehåller många asiatiska kryddor som gör den speciell

Ingredienser

  • Buljong
  • 6 dl vatten
  • ½ dl konc kalvfond
  • 1 citrongräs
  • 4 limeblad
  • ½ finhackad spansk peppar
  • 2 kanelstänger
  • 2 krm mald kardemumma
  • 1 msk risvinäger
  • 2msk sweet chili
  • Tillbehör
  • 100 g vetenudlar
  • 1 liter vatten
  • ½ purjolök
  • 1 morot
  • 100 g fläskfilé eller kyckling
  • 1 msk riven ingefära
  • 4 cocktailtomater
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Koka upp alla ingredienser till buljongen i en kastrull. Låt den sjuda 10-15 min. Ta bort citrongräs, limeblad och kanel.
    2. Koka upp vatten och häll det över nudlarna. Låt stå ca 5 min. Häll av vattnet.
    3. Ansa purjolöken och skär den i strimlor. Skala moroten och skär i strimlor Skär fläskfilén i bitar. Lägg grönsaker och kött i buljongen tillsammans med ingefära. Koka i ytterligare 5 min.
    4. Dela tomaterna och lägg ner dem i soppan. Fördela nudlarna i 2 skålar och häll på buljongen med kött och grönsaker. Servera med koriander

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben