Vietnamesisk nudelsoppa

Serverar: 4-5 portioner

Brukar kallas för Vietnams national-rätt

Ingredienser

  • 100 g platta risnudlar
  • 300 g lammfilé eller lövbiff
  • 4 salladslökar
  • 1 liten rödlök
  • 1 liten morot
  • 1 burk böngroddar, 400 g
  • 50 g rostade jordnötter
  • 1 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1-2 thaichilipeppar eller jalapeno
  • 3 msk koriander
  • 5-6 myntablad
  • Instruktioner

    1. Koka risnudlarna enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i durkslag och spola igenom dem med kallt vatten. Skär köttet i strimlor. Ställ åt sidan.
    2. Förbered alla grönsaker. Skiva salladslöken och rödlöken i tunna skivor. Skär moroten i smala, fina strimlor.
    3. Krossa jordnötterna. Häll vattnet av böngroddarna och skölj dem i ett durkslag.
    4. Fördela risnudlarna i portions-skålar. Lägg ner salladslök, rödlök, morötter, böngroddar och jordnötter. Hacka och kärna ur chilin.
    5. Koka strax före servering upp buljongen med chilistrimlorna och låt koka 2-3 minuter. Lägg ner köttskivorna och lyft samtidigt bort kastrullen från värmen. Rör om.
    6. Fördela sedan kött och buljong i soppskålarna med jordnötter och alla grönsaker. Toppa med hackad koriander och mynta. Servera soppan direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben