Viktväktarkyckling med ris

Serverar: 1 portioner

Skönt att ha lite färdiga recept.

Ingredienser

  • 120 g kycklingkött skinn och ben- fritt, ej tillagat
  • 1/2 purjolök
  • 50 g champinjoner
  • 1 tsk bordsmargarin
  • 1/2 tsk salt knappt
  • Svartpeppar
  • 50 g ärtor
  • 1 skiva konserverad ananas; i juice
  • 1 msk ananasjuice
  • 1 1/2 dl kokt ris
  • 1 tomat
  • Instruktioner

    1. Tina kycklingköttet om det är fryst. Skär det i strimlor. Skölj och strimla purjolöken, skölj och skiva de färska champinjonerna. Bryn först purjolök och champinjoner i hälften av margarinet i en stekpanna på ganska svag värme. Ta upp grönsakerna.
    2. Öka värmen och lägg i resten av margarinet. Bryn kycklingköttet tills det har fått fin färg. Sänk värmen igen och lägg i grönsakerna. Salta och peppra. Tillsätt ärtorna, ananasen i bitar och ananasjuicen.
    3. Låt allt koka upp under omrörning. Smaksätt mer om det behövs. Servera med kokt ris och tomat.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben