120 g kycklingkött skinn och ben- fritt, ej tillagat
1/2 purjolök
50 g champinjoner
1 tsk bordsmargarin
1/2 tsk salt knappt
Svartpeppar
50 g ärtor
1 skiva konserverad ananas; i juice
1 msk ananasjuice
1 1/2 dl kokt ris
1 tomat
Instruktioner
Tina kycklingköttet om det är fryst. Skär det i strimlor.
Skölj och strimla purjolöken, skölj och skiva de färska champinjonerna.
Bryn först purjolök och champinjoner i hälften av margarinet i en stekpanna på ganska svag värme. Ta upp grönsakerna.
Öka värmen och lägg i resten av margarinet. Bryn kycklingköttet tills det har fått fin färg. Sänk värmen igen och lägg i grönsakerna. Salta och peppra. Tillsätt ärtorna, ananasen i bitar och ananasjuicen.
Låt allt koka upp under omrörning. Smaksätt mer om det behövs. Servera med kokt ris och tomat.