Vild fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Låter kanske inte så gott men är ljuvlig!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé i 2 bitar
  • 2 dl vatten
  • 1 flaska lättöl à 33 cl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk svart vinbärsgelé
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 gul lök à 100g i klyftor
  • Sås
  • 3 dl ihopkokt ölbuljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk maizenaredning för mörka såser
  • ½ tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Koka upp vaten, öl, buljongtärning, gelé, soja, rosmarin och lök. Lägg i köttet och låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Vänd köttet då och då. Tiden kan variera beroende på filéns tjocklek.
    2. Ta upp köttet och håll det varmt. Sila buljongen och låt koka ihop på kraftig värme tills ca 3 dl återstår. Tillsätt grädde och låt koka upp. Tiillsätt maizenan och låt koka ½-1 minut under vispning.
    3. Skär köttet i skivor och lägg på serveringsfat.
    4. Servera med såsen separat, ugnsstekta potatiskuber eller hasselbackspotatis och lättkokta haricots verts blandade med hastigt smörfrästa rödlöksringar.
    5. Ugnsstekta potatiskuber: Tvätta och borsta 1 kg oskalad potatis och skär den i stora kuber. Lägg dem ien ugnssäker form. Salta och ringla olja över. Stek i 250 grader varm ugn ca 35 minuter. Skaka kuberna då och då.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben