Vild fläskfile med kantarellcréme

Saftig fläskfilé med läcker kantarellcréme. Serveras med en färgglad rotsakspytt.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk enbär
  • 1 paket bacon, ca 140g
  • Smör till bryning
  • Kantarellcréme
  • 1 liter kantareller, ca 250g
  • 2 gula lökar, gärna färsk knipplök
  • 2 msk + 2 msk smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe persilja
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Rotsakspytt
  • 500 g morot
  • 500 g rotselleri
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mortla enbären med salt och peppar till en grov röra. Gnid in köttet med blandningen. Linda in filén i bacon, bryn den hastigt i smör innan du steker den i ugnen tills innertemperaturen är 68 grader, 20-30 minuter.
    3. Rensa och dela svampen, skala och grovhacka löken. Fräs svampen i 2 msk smör på medelvärme tills all vätska kokat in. Tillsätt 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar "knäppa". Låt löken fräsa med på slutet. Salta och peppra.
    4. Grovhacka persiljan. Ta undan några fina kantareller till garnering. Mixa resten av svampen och löken i matberedare. Tillsätt persilja och ost och kör till en puré.
    5. Ansa, skala och tärna rotsakerna i centimeterstora bitar. Koka dem nästan helt mjuka, låt rinna av. Inför serveringen, bryn dem i smör och smaka av med salt och peppar.
    6. Dela köttet i bitar och lägg upp på tallrik med rotsaker och kantarellcréme. Garnera med några kantareller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben