Viltgryta med kanin

Serverar: 6-8 portioner

Denna gryta har jag gjort för Segerwitch hoppas du har nytta av receptet. Hon älskar kanin.

Ingredienser

  • 8 hg kanin delad i 6-8 bitar
  • 4-5 msk solrosolja
  • 12 skivor bacon
  • 25 champinjoner
  • 2 msk svartvinbärsgele´
  • 25 syltlökar
  • 4 tärnade morötter
  • 1 dl tranbär
  • 1 fihackad gul lök
  • 3 dl urkärnade hackade tomater
  • 7 dl rött vin
  • 3 dl köttbuljong
  • 3 tsk worcesterssås
  • 2 msk kinasoya
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 tsk dijonsenap
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk viltkrydda
  • 3 msk smör
  • 300 g kantareller
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • Instruktioner

    1. Värm upp oljan i en stekgryta och bryn kanindelarna. Skär upp baconet i tärningar och blanda ner det i grytan tillsammans med grönsakerna. Sautera i 3 minuter, strö över mjölet.
    2. Blanda om ordentligt och tillsätt resten av ingredienserna utom kantarellerna, smör och schalottelöken. Låt sjuda under lock i ca: 1 ½ tim.
    3. Smält smöret och bryn kantarellerna och schalottenlöken. Sautera i några minuter. krydda efter egen smak.
    4. Ös upp kaningrytan på en bädd av ris eller äggnudlar. Lägg sedan kantarellerna över.
    5. Tips: Ha gärna murklor i .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben