Denna gryta har jag gjort för Segerwitch
hoppas du har nytta av receptet.
Hon älskar kanin.
Ingredienser
8 hg kanin delad i 6-8 bitar
4-5 msk solrosolja
12 skivor bacon
25 champinjoner
2 msk svartvinbärsgele´
25 syltlökar
4 tärnade morötter
1 dl tranbär
1 fihackad gul lök
3 dl urkärnade hackade tomater
7 dl rött vin
3 dl köttbuljong
3 tsk worcesterssås
2 msk kinasoya
5 msk vetemjöl
2 tsk dijonsenap
½ tsk salt
½ tsk krossad svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk viltkrydda
3 msk smör
300 g kantareller
2 finhackade schalottenlökar
Instruktioner
- Värm upp oljan i en stekgryta och bryn kanindelarna.
Skär upp baconet i tärningar och blanda ner det i grytan tillsammans med grönsakerna.
Sautera i 3 minuter, strö över mjölet.
- Blanda om ordentligt
och tillsätt resten av ingredienserna utom kantarellerna, smör och schalottelöken. Låt sjuda under lock i ca: 1 ½ tim.
- Smält smöret och bryn kantarellerna och schalottenlöken.
Sautera i några minuter. krydda efter egen smak.
- Ös upp kaningrytan på en bädd av ris eller äggnudlar.
Lägg sedan kantarellerna över.
- Tips: Ha gärna murklor i .
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Njut av viltkött
Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...