Viltkryddad porterfilé

Serverar: 4 portioner

Kantareller, porter och enbär i en krämig gryta med lingon är ett härligt sätt att ta tillvara på höstens smaker.

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, 500-600 g
  • Smör
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 0.75 l kantareller
  • ½ purjolök
  • 1 rödlök
  • 1 msk vetemjöl
  • ½ flaska porter, 33 cl
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk viltfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 3 msk lingonsylt
  • 5 krossade enbär
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl lingon, färska eller frysta
  • Servering
  • Potatismos (som du gjort själv)
  • Instruktioner

    1. Putsa filén och skär i skivor. Bryn köttet i smör. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.
    2. Ansa svampen. Skölj och strimla purjolöken. Skala och klyfta rödlöken. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna.
    3. Pudra över mjölet och rör om. Tillsätt porter, grädde, fond, soja och lingonsylt, enbär och timjan. Koka upp.
    4. Lägg i köttet och koka sakta under locka ca 5 minuter. Blanda i lingonen.
    5. Servera med potatismos.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4
    3

    Kommentarer (1)

    2tingeling 7 december 2011

    Gjorde den med grytbitar av älg, helt underbart god. Högsta betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben