Viltrulader i cidersås

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 8 skivor innanlår av älg eller nötkött
  • 8 baconskivor
  • 8 tunna äppelklyftor
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl torr cider
  • 1 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • Sås
  • 2 1/2 dl steksky
  • 2 dl Crème Fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 -1 1/2 msk soja
  • Ca 1 tsk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Banka ut köttet så att skivorna blir tunna. Lägg på bacon och äppelklyftor. Strö över riven ingefära. Rulla ihop köttskivorna och fäst med tandpetare.
    2. Bryn ruladerna i smör. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Tillsätt cider, vatten och viltfond. Låt ruladerna steka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 30 min.
    3. Sila stekskyn i en kastrull. Häll i crème fraiche. Koka några minuter. Red av såsen med mjöl utrört i lite vatten. Låt koka 5 min. Smaksätt såsen med soja, ingefära, salt och peppar. Servera ruladerna med sås, kokt potatis och säsongens grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben