Fläskkotlett med cidersås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Fläskkotlett

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter(ca 600 g)
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2-3 krm rosmarin
  • Cidersås
  • ½ gul lök,hackad
  • 1 liten purjolök, i tunna skivor
  • 2 tsk margarin
  • 1/5 dl äppelcider
  • 3 dl köttbuljong från fond eller tärning
  • 2 msk maizena
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk färsk ingefära riven eller 1-2 krm torkad
  • 1-2 krm salt
  • 1 tsk citronsaft, pressad
  • Tillbehör
  • 4 portioner pasta, kokt
  • Ca 500 g grönsakschips, stekt
  • 2-3 msk persilja eller koriander
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Fräs lökarna i margarin tills det mjuknat något.Häll i cidern och låt den nästan koka in. Häll på buljongen och låt det koka ihop något. Rör ut majzenan i vattnet och rör ner. Låt koka ett par minuter.Smaka av med ingefära, salt och gärna lite citronsaft.
    2. Stek kotletterna i margarinet 3-4 minuter per sida salta och krydda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben