Viltrullader i cidersås

Serverar: 4 portioner

Mycket gott.

Ingredienser

  • 8 skivor innanlår av älg eller nötkött
  • 8 baconskivor
  • 8 tunna äppelklyftor
  • 2 tsk riven färsk ingefära
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl torr cider
  • 1 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • Sås
  • 2½ dl steksky
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 1-1½ msk soja
  • ca 1 tsk riven färsk ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Banka ut köttet så att skivorna blir tunna. Lägg på bacon och äppelklyftor. Strö över riven ingefära. Rulla ihop köttskivorna och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna i smör. Salta och peppra. Lägg över ien gryta. Tillsätt cider, vatten och viltfond. Låt rulladerna steka på svag värme under lock tills köttet är mört ca 30 min. Sila stekskyn i en kastrull. Häll i creme fraiche. Koka några minuter. Red av såsen med mjöl utrört i lita vatten. Låt koka i 5 min. Smaksätt såsen med soja, ingefära, salt och peppar. Servera rulladerna med sås, kokt potatis och säsongens grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben