Viltstek

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar

Vad ska vi ha till middag? Ta fram en frusen stek och du får en supergod middag!

Ingredienser

  • 1,5 kg älgstek (frusen)
  • 1 dl konc. svartvinbärssaft
  • 0,5 dl soja
  • 1 flaska eller burk öl
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm svartpeppar
  • Salt
  • Sås
  • Buljongen i pannan efter kokning
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Koka upp saft, soja, öl, buljong och kryddor. Smaka av med salt. Lägg i steken. Koka på svag värme under lock. Vänd steken efter 40 min. Sätt i termometer. Koka steken sakta till 70 grader. Ta upp den och låt vila lite medan du gör såsen.
    2. Såsen: Rör ut mjölet i lite av buljongen och vispa ut det i buljongen. Tillsätt crème fraichen och koka sakta upp.
    3. Skär steken i tunna skivor. Servera med potatis, gelé eller sylt och lite kokta grönsaker.
    4. Det går lika bra med nötkött om du inte har älgkött.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Pling76 20 oktober 2008

    Vilken Succé!! Super gott och såsen sen ojojoj. Mumma..

    Nelliesmamma-07 20 oktober 2008

    Halloj Pling!!! Jättekul att du tyckte om det!!! Är ett av mina absoluta favorit recept, därför att det ser så proffsigt ut men det har inte "kostat" så mycket i tid. Då kan man lägga ner lite tid på en smarrig efterrätt istället!!! :-) Ha det bra nere i vackra Vimmerby!!! Kramar från Camilla/Nelliesmamma

    segelviken 18 december 2009

    Hej! Låter gott! Tror ni att receptet fungerar med vildsvin? MVH Carola

    AgnetaForsberg 4 februari 2011

    Mycket gott !!! Hela familjen älskade det. Såsen var helt fantastisk !!!

    Erlareynis 9 februari 2013

    Jättegott! och såsen var helt fantastisk :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben