Viltwok med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smaklig måltid.

Ingredienser

  • 2 paprikor i olika färger
  • 2 paket älg, hjort eller renskav á 240 g
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 2 äpplen
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • 2 dl vatten
  • 3 msk culinary syrup med rödvinssmak
  • 1 msk soya
  • 1 msk maizenaredning mörka såser
  • 2 msk hackad timjan
  • Instruktioner

    1. Skölj kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och skiva löken.
    2. Woka skavet otinat i oljan i en wok eller stek i en stekpanna. När det börjar få färg tillsätts paprikan och löken som får woka med några minuter.
    3. Skölj kärna ur och tärna äpplena. Blanda ner i woken och krydda med salt och peppar. Häll på vattnet och tillsätt syrup ( jag tog den med ingefära, Mums) och soja. Låt puttra i nårga minuter. Rör i maizena och koka ca 1 min.
    4. Strö på timjan och servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    crazycavylady 19 november 2012

    Det här är jätte gott. Enkelt och snabbt att göra. Jag tog renskav och vanlig vit sirap istället för culinary syryp (finns inte att köpa längre) och pudrade på önskad mängd med ingefära.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben