Vinbär i vingelé med sabayon

Serverar: 6 portioner

Det här är en lätt dessert som passar särskilt bra på sommaren eller efter en tung middag. Pröva gärna att byta ut vinbären mot andra bär eller variera desserten genom att servera citron- och mandelskorpor eller citronmedeleiner till.

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 3 dl vin santo eller sauternesvin
  • 3 msk honung
  • 3 dl röda eller svarta vinbär
  • Sabayon
  • ½ vaniljstång
  • 4 msk vin santo eller sauternesvin
  • 4 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • Sockrade vinbär till garnering
  • ½ dl socker
  • ½ dl vatten
  • 6 klasar vinbär
  • Extra socker att rulla klasarna i
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp vin och honung och smält det uppmjukade gelatinet i den varma vätskan. Låt svalna något.
    2. Fördela vinbären i 6 portionsglas och häll på vingelén så att den nätt och jämnt täcker bären. Ställ in i kylen och låt stå tills det stelnar, 3-4 timmar.
    3. Koka upp socker och vatten till de sockrade vinbären och låt svalna. Doppa en vinbärsklase åt gången i den kalla lagen, rulla i socker och låt torka till sockerkrispiga klasar.
    4. Snitta och skrapa ur vaniljstången. Blanda vaniljfrön, vin, äggulor och socker i en rostfri bunke och vispa över hett vattenbad till tjock och fluffig konsistens. Servera den nyvispade sabayonen till vingelén och häng en klase sockrade vinbär på glasets kant.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben