Vinbärssaft

En saft som passar både röda och svarta vinbär. Och som kan smaksättas på olika sätt.

Ingredienser

  • 1 kg röda eller svarta vinbär
  • 6 dl vatten
  • 6-7 dl strösocker (500-600 g) per liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat
  • Instruktioner

    1. Skölj vinbären och låt stjälkarna vara kvar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i vinbären. Koka tills de ha avgivit sin saft, ca 10 minuter.
    2. Häll upp vinbärsmassan i en silduk och låt saften rinna av ordentligt. Mät upp all saft och häll ner den i en gryta.
    3. Koka upp och tillsätt sockret. Koka upp igen och skumma av. Rör ut natriumbensoat i lite av saften och tillsätt detta med resterande del.
    4. Häll saften i varma, väl rengjorda flaskor. Förslut flaskorna och förvara svalt.
    5. Tips! Kanelstänger är gott att smaksätta svartvinbärssaft med. Vaniljstång och stjärnanis är gott att smaksätta rödvinbärssaft med. Tillsätt kryddorna vid kokning.

    Liknande recept

    4.8
    2 h
    8
    15

    Kommentarer (4)

    emmha 3 augusti 2010

    Blev jättegott! Provade med vita och även med 50-50 röda-svarta

    stinakarl 11 augusti 2010

    Vaniljstång och stjärnanis var en hit! Supergott. Tack för att du delat med dig receptet.

    Penne 21 juli 2011

    Jättegott och enkelt!

    Cassiopeya 15 januari 2012

    God! Blandade 1½ kg röda vinbär med ½ kg äpplen. Använde den mindre mängden socker. Blev ca tre liter saft, perfekt! Tack för ett bra recept :D

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben