Vinbrässerad baconkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

När jag handlade inför en helg, var jag inne på att göra vermouth brässerat olivkycklingbröst ( se mina andra recept), men när det väl gällde så var jag inte sugen på detta. Då blev det istället en egen variant på denna annars goda rätt

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 140 g bacon
  • 1 charlottenlök
  • 1-2 msk persilja
  • 100 g getost
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong / svampbuljong
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk gräslök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken, strimla baconet fint. Stek detta tillsammans i en stekpanna, inget extra fett behövs.
    2. Blanda i hackad persilja, jag använde fryst.. Ta ca 80 g av getosten och blanda med baconröran.. Skär en ficka i varja kycklingfilé, fyll fickan med baconröran.
    3. Krydda filéerna med salt och peppar och lägg dem i en ugnsfast form. Koka upp vatten, buljong och vitt vin. Häll drygt hälften runt om kycklingen, och sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
    4. Reducera resterande buljong lite. Vispa i resterande av getosten och smöret i omgångar. Smaka av med cayennepeppar. Häll i gräslöken. ( Använde även här fryst).
    5. Servera med ris och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben