Vinbrässerad baconkyckling
När jag handlade inför en helg, var jag inne på att göra vermouth brässerat olivkycklingbröst ( se mina andra recept), men när det väl gällde så var jag inte sugen på detta. Då blev det istället en egen variant på denna annars goda rätt
Ingredienser
4 kycklingfiléer
140 g bacon
1 charlottenlök
1-2 msk persilja
100 g getost
100 g smör
1 ½ dl vatten
1 tärning kycklingbuljong / svampbuljong
1 ½ dl vitt vin
1 krm cayennepeppar
2 msk gräslök
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Finhacka löken, strimla baconet fint.
Stek detta tillsammans i en stekpanna, inget extra fett behövs.
- Blanda i hackad persilja, jag använde fryst..
Ta ca 80 g av getosten och blanda med baconröran..
Skär en ficka i varja kycklingfilé, fyll fickan med baconröran.
- Krydda filéerna med salt och peppar och lägg dem i en ugnsfast form.
Koka upp vatten, buljong och vitt vin. Häll drygt hälften runt om kycklingen, och sätt in i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
- Reducera resterande buljong lite. Vispa i resterande av getosten och smöret i omgångar. Smaka av med cayennepeppar. Häll i gräslöken. ( Använde även här fryst).
- Servera med ris och en sallad
Liknande recept
Kommentarer (0)