Vindoftande dillpotatis

Serverar: 4 portioner

En vitvinsdressing ger smak och lätt syra åt potatisen, som är lika god ljummen som kall.

Ingredienser

  • 1 kg potatis, färsk
  • 2 dl vitt vin
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Koka under tiden ihop vinet till ½ dl.
    2. Slå av vattnet på potatisen och låt den ånga av väl.
    3. Halvera potatisarna och lägg dem i en skål. Häll över det varma vinet. Tillsätt olivolja, dill, salt och peppar. Blanda väl.
    4. Servera potatisen ljummen eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben