Vinkokt kycklingfilé

Serverar: 4 portioner

Servera till ris eller couscous.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • Matolja till stekning
  • 3 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 3 tomater
  • ½ dl soltorkade, inlagda tomater
  • 1 palsternacka
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 msk tomatpurè
  • 1-2 lagerblad
  • 1 pkt tinad bladspenat
  • ½ gul lök, finhackad
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pkt bacon
  • Instruktioner

    1. Krydda kycklingfiléerna runtom med salt och peppar och bryn dem i lite olja i en tjockbottnad gryta. Dela vitlöksklyftorna och champinjonerna. Skär de färska tomater i klyftor, hacka de torkade tomaterna grovt och skär palsternackan i små bitar. Låt allt fräsa med kycklingen någon minut.
    2. Häll på vinet och hönsbuljongen, tillsätt tomatpurén och lagerblad. Låt sjuda i ca: 30 minuter. Fräs spenaten med lökar. Smaksätt med salt och peppar. Knaperstek baconet. Servera…

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben