Vinkokta champinjoner

Det är en stor sats, men de går åt fort och de går dessutom att frysa in för senare behov. Jag ser till att alltid ha några i frysen.

Ingredienser

  • 2 kg champinjoner, inte för stora
  • 1 hel vitlök
  • 150 g smör
  • 6 dl rödvin
  • 3 dl portvin
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 tsk dillfrö
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj champinjonerna och låt rinna av. Dela vitlöken. Skala och hacka klyftorna. Smält smöret i en stor gryta. Lägg i vitlöken att svettas lite i smöret.
    2. Tillsätt champinjonerna och häll i rödvin, portvin och vatten. Lägg i buljongtärningen. Tillsätt dillfrö och salt. Koka under lock på svag värme ca 1½ timme. Tag av locket och låt koka ytterligare på svag värme i 3-4 timmar eller tills nästan all vätska kokat in. Blir godare ju äldre de är. Serveras varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bumbis 17 mars 2010

    Har gjort dom för 2:a gången men inte sista. Godare än det godaste. Tar lite tid men sköter sig själv. Vi hade med dom till fjällen och hade dom till grytan och riset, skulle nog kunna vara gott till allt. Tack.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben