Vinkokta färska musslor

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Så enkelt, så gott!

Ingredienser

  • Ca 40-50 musslor
  • 1 liten gul lök
  • 1 knippa persilja
  • 4 msk smör
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1-2 dl vispgrädde
  • ½ kryddmått svartpeppar
  • Instruktioner

    Tvätta, knacka och borsta musslorna i kallt vatten. Kasta de som inte stänger sig. Hacka löken fint, fräs med peppar i smöret. Tillsätt vinet, koka upp. Lägg i musslorna. Koka på hög värme tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Häll över spadet i en annan kastrull, blanda ner grädde och hackad persilja i spadet. Koka häftigt några minuter. Slå spadet över musslorna antingen tillbaka i kastrullen eller över upplagda musslor på varma sopptallrikar. Servera paine riche till samt ett glas vitt vin av samma sort som musslorna kokats i.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    reko00 4 januari 2009

    Tack ! Det var gott riktigt gott God Fortsätning

    fredrikopetra 9 april 2013

    Sjukt galet gott!!!!! TACK!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben