Vinnande purjosoppa

Serverar: 2-3 portioner

En ovanlig festsoppa med purjolök.

Ingredienser

  • 2 stora purjolökar i bitar
  • 1 stor gul lök i ringar
  • 1-2 msk olja
  • ½ liter buljong
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 125 g mjukost
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl färskriven ost
  • 50 g strimlad kokt skinka (om man vill)
  • Instruktioner

    1. Fräs purjobitar (ca 3 cm - även det gröna på purjon ska vara med) och lökringar i lite olja i en kastrull eller gryta. Löken ska inte ta färg, bara fräsas lätt. Slå på buljong och koka allt under lock ca 20 minuter.
    2. Blanda i mjukosten och låt den smälta. Häll sedan i grädden. Värm soppan igen till kokpunkten, dra bort kastrullen från värmen och rör ner riven ost och ev skinka i strimlor. Lägg i massvis med finhackad persilja och helst också vanlig grön gurka skuren i smala stavar. Rörs ner strax innan soppan ställs fram på bordet.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 30 min
    40-50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben