Violens dröm

Serverar: 15 portioner

När det drar ihop sig till en finare mottagning passar dessa eleganta godbitar förträffligt. Eftersom de går att frysa in kan du baka dem i god tid före kalaset.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g mandelmassa
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • Fyllning
  • 125 g nougat
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • 1 tsk matolja
  • 30 - 45 kanderade violer (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör en form av bakplåtspapper, 15x30 cm. Smörj pappersformen. Ställ den på en plåt.
    2. Gör bottnen. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt matfettet. Rör smeten smidig.
    3. Blanda ner äggen, ett i taget, i smeten. Tillsätt mjölet. Bred ut smeten i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt den kallna.
    4. Rör under tiden nougaten till fyllningen smidig. Bred ut den på bottnen.
    5. Gör garneringen. Smält chokladen med matoljan i vattenbad eller i mikrovågsugn.
    6. Bred ut chokladen över nougatlagret. Skär kakan i 15 rutor.
    7. Garnera rutorna med kanderade violer. Låt chokladen stelna. Låt kakorna stå svalt tills de ska serveras.
    8. Kanderade violer: När man kanderar violer så doppas de i en mycket starkt koncentrerad sockerlag, som sedan får kallna och hårdna. Kanderade violer är ett ofta använt tårtpynt. Även fläderblom, jasmin och syren kan kanderas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben