Vispad lingongröt - Vatkattu marjapuuro

Serverar: 4-5 portioner

En drömgod variant av det vi kallar klappgröt, klappkräm - den här är hämtad direkt från Finland! - den går åt!

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2-3 dl lingondricka
  • 1 dl rårörd lingonsylt
  • 1½ dl mannagryn
  • 1 dl socker
  • ½ msk potatismjöl
  • En aning kanel
  • Instruktioner

    1. Koka upp lingondricka, vatten och sylt. Sila.
    2. Blanda i socker och mannagryn och koka i 4 minuter. Smaka av med kanel.
    3. Red med potatismjölet utrört i lite vatten.
    4. Ta kastrullen från värmen och vispa lingongröten krämig och kall med elvispen.
    5. Serveras kall med socker och mjölk

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben