Vit chocklad och glasstårta med jordgubbar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 7 timmar

En riktigt ljuvlig och annorlunda dessert.

Ingredienser

  • 6 dl grädde
  • 200 g vit choklad
  • Cointreau efter smak
  • 200 g jordgubbar
  • 1 dl florsocker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Vispa grädden hårt. Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda i ett ägg i taget i chokladen när den har smält, vispa hårt. Mixa jorgubbarna med hälften av grädden. Blanda i cointreau med chokladen o äggen. Häll i florsockret med jordgubbarna. Häll över smeten i en from med avtagbar botten och ställ in i frysen i ca 6 timmar. Granera tårtan med citronmeliss och riven vit choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben