Vit chokladkladdkaka med Citron och kokos

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 35 minuter

Gudomligt god kaka! vinnande kombinationen av kladdkaka med vit choklad, citron och kokos. Serveras kylskåpskall, njut gärna med färska bär..

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • Rivet skal från en citron
  • Saft från ½ citron
  • en nypa salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smöra och bröa en form med kokos, ett ganska tjockt lager kokos.
    3. Smält smöret och ta det från plattan, bryt ned den vita chokladen och låt den smälta.
    4. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt citronrasp och citronsaft. Blanda de torra ingridienserna och blanda ned dem också. Rör sist i smör- och chokladblandningen.
    5. Häll i formen och grädda mitt i ugnen i 200° i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 150° och grädda i ytterligare 25 minuter, kanske något längre. Stick i kakan och kolla. Den ska vara kladdig men kladdet ska inte ha smetkonsistens.
    6. Servera kylskåpskall.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    jennienil 15 april 2011

    En av de godaste kakorna nånsin. Är inte jätteförtjust i vit choklad men den här kommer att bli en återkommande dessert på mitt bord.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben